Corpus


Welkom in de baarmoeder! Uhm wat?? 

Gisteren maakten we met onze zoon van zes jaar een reis door het menselijk lichaam bij Corpus in Leiden. Een aanrader! Bij binnenkomst kregen we een audiotour en in een klein groepje (max 16 personen) begeleidde deze ons door het wonderbaarlijke reuzenlichaam.

Let op: Corpus is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Kijk hier voor meer informatie: corpusexperience.nl/nl


Wat een belevenis om in allemaal verschillende kamertjes te kijken die in je eigen lichaam zitten! Met de roltrap kwamen we eerst in de knie terecht. Waarna we onze reis begonnen in de baarmoeder, waar al het menselijke leven natuurlijk begint. Op de muur zag je de zaadcellen geprojecteerd die heel hard moeten zwemmen om een eitje te kunnen bevruchten. Waarna we werden welkom geheten in een ruimte genaamd ‘de baarmoeder’ om te zien hoe uiteindelijk uit deze zaadcel en eicel een baby’tje ontstaat. (Ja schat dus daar komen nou baby’s vandaan!) 

Tijdens onze reis kwamen we oa nog in het oor, de neus, de mond en de hersenen. Door alle verschillende kamertjes en filmpjes tijdens de audiotour is deze leerzame biologieles een erg leuke attractie!

Na de 55 minuten durende tour door het reuzenlichaam konden we even wat drinken en eten bij de gezonde foodcorner.

Daarna deden we de leuke speurtocht in het interactieve gedeelte. 

Hier vindt je leuke en leerzame tentoonstellingen met spelletjes over onderwerpen als gezond eten, je nieren, je mond, je longen en je hart.


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is lief!


Ken je ook ons Youtube kanaal al?