Mijlpalen

Voor het eerst sinds ruim een jaar ben ik zelfstandig met mijn kindjes naar de speeltuin geweest!!

Mijn zoontje die voor het eerst tanden aan het wisselen is, mijn dochtertje die zindelijk aan het worden is...allemaal bijzondere mijlpalen om mee te mogen maken. Maar ook mama (ikke dus) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt!!

Gister ben ik met mijn kindjes voor het eerst weer zelfstandig naar de speeltuin geweest!! Dat is lang geleden. Zeker wel een jaar. Ik kon al wel een klein blokje om ons huis, maar nu dus heen en weer naar de speeltuin. Ik moet 3x per week 14 minuten lopen en met 7 heen en 7 terug kon dat precies.


In de speeltuin redden mijn kindjes zich inmiddels best goed zelf en hoeft er niet meer continu iemand naast ze te staan. Hoewel de kleine meid wel een flinke huilbui kreeg omdat mama haar niet kon duwen op de schommel terwijl alle andere kindjes natuurlijk wel gewoon een ouder hebben die kan staan. Elke minuut extra belasting gaat niet. Ik loop op de minuut nauwkeurig op de wekker en stilstaan kan ik niet. Dus maar even mijn ego opzij geschoven en gevraagd of een andere mama even mijn dochtertje kon duwen.

Vanaf eind september kon ik helemaal eerst niet alleen thuis zijn met mijn kindjes. Ik kan zeeer beperkt lopen en staan (rolstoel) en mijn stembanden sluiten niet goed waardoor ik moeite heb met praten. Afgelopen november en december had ik zoveel last en keelpijn dat ik helemaal niet meer kon praten. Daarnaast ben ik een half jaar heel ziek geweest van de antidepressiva. Van hele dagen huilen tot hartkloppingen, super misselijk en draaierig. Dus moest er altijd iemand bij zijn. Opa of oma of een vrijwilligster die eens per week langs kwam om te helpen.

Kleine stapjes dus letterlijk maar ik ga vooruit.

Wat waren voor jou belangrijke mijlpalen? 


Liefs XO Nienke Vrolijk (Instagram @nienkevrolijk)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.