Antidepressiva

In 2004 kreeg ik mijn eerste pilletje. Gewoon van een dokter met een glas water erbij tijdens de afspraak. Ik had al een jaar lang een flinke burn-out en kon alleen maar huilen. In combinatie met trauma therapie zou dit me moeten helpen. Ik fietste naar huis. Eenmaal thuis merkte ik dat ik niet rechtop kon staan met mijn ogen dicht.

De zoektocht naar de juiste antidepressiva begon. Van de eerste werd ik een lopende zombie, van de tweede bleef ik erg moe, de derde ging een tijd goed maar kon ik beter niet mee zwanger worden dus wisselde ik weer naar nummer twee: Sertraline. De dosis die ik nam was erg weinig, maar lange tijd ging dat prima! Het hielp me voorkomen dat ik afgleed in een depressie. De paar keer dat ik stopte gingen niet goed.


Toen ik vorig jaar heel veel last kreeg van chronische keelpijn dacht ik aan de opmerking van een dokter dat het misschien te maken had met de antidepressiva. Dus van de zomer stopte ik. Dat ging in eerste instantie best goed. Tot eind september. Ik zat voor de tweede keer in een rolstoel en de onverklaarbare keelpijn werd steeds erger. Ik werd angstig en depressief. Dus startte ik weer met nummer twee: Sertraline. Jarenlang was dat goed gegaan dus gewoon een kwestie van teruggaan dacht ik...

Woensdag 23 september 2020; de ochtend nadat ik mijn eerste halve pil weer nam. Jemig wat was ik ZIEKKKKK!!!! Echt niet normaal!! Hartkloppingen, kotsmisselijk, flauwvallerig, slapeloosheid, paniekaanvallen. Weekenden achter elkaar zat ik huilend en smekend in het ziekenhuis of ik ajb mocht blijven. Elke minuut wist ik niet hoe ik dit moest doorkomen. Ik belde elke dag de dokter. Huilend belde ik naar psychiaters of ik ergens terecht kon, want dit ging niet goed!!

Onder begeleiding bouwde ik heel langzaam op met de Sertraline. Hopende dat de klachten (die steeds iets minder werden) uiteindelijk weg zouden gaan. Nu een HALF JAAR later heb ik nogsteeds erg veel last....dus we gaan binnenkort nummer vier proberen.....spannend!!!

Hebben jullie weleens antidepressiva geslikt?

Liefs Nienke Vrolijk (Instagram @nienkevrolijk)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb