Ninjago Cupcakes


Met de volgende tips maak je eenvoudig (en goedkoop) zelf leuke Ninjago cupcakes! Het is echt niet moeilijk en zeker in een cupcake toren staat het enorm feestelijk tijdens een kinderfeestje of verjaardag in Ninjago thema!

 

Benodigdheden: cupcakes (zie het recept hier: Basisrecept Cupcakes), botercrème zelfgemaakt van 200 gram roomboter en poedersuiker, eetbare cupcake prints van Ninjago (te koop bij taartbak-winkels zoals www.cakebakelove.nl), leuke sprinkles, rode rolfondant. Eventueel: een cupcake standaard, Ninjago prikkertjes, een leuk kaarsje en een confetti ballon.


Bak (of koop) cupcakes. Hier vind je het recept dat ik altijd gebruik. Dit keer heb ik geen sprinkles erin gedaan. 

Kijk hier: Basisrecept Cupcakes

Gebruik botercrème om de cupcakes mee af te smeren aan de bovenkant. Botercrème maak je van evenveel poedersuiker als roomboter te mixen door elkaar heen. Ik gebruikte een half pakje roomboter voor 24 cupcakes.

Als je de cupcakes bedekt hebt met de botercrème dan rol je ze in een bakje met leuke sprinkles om deze aan de bovenkant vast te laten plakken. 

Rol de rode (of andere kleur) fondant uit met een (liefst antiplak) deegroller op een stuk bakpapier. Pak de eetbare print erbij. 

Leg de eetbare print op de uitgerolde fondant en druk met een kleine koekjescutter de Ninjago rondjes eruit.

Als je geen koekjescutter hebt die precies deze maat heeft dan kan je het beste de Ninjago's met een schaar uitknippen voordat je ze op het fondant legt. Snijd dan met een mesje de fondant af. 

Leg het uitgesneden Ninjago rondje met fondant erachter op de cupcakes. Eventueel kun je nog een leuk Ninjago prikkertje erbij doen.

De eetbare print kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Aangezien je geen melkproducten hebt gebruikt die bederfelijk zijn is dat geen probleem. 

Zet de cupcakes op een bord. Ik moest ze even nog wat versimpelen, want de sprinkles waren op :)

Of zet ze in een cupcake toren om het extra feestelijk eruit te laten zien. Je kan trouwens ook een cupcake toren zelf maken. Neem een groot bord en zet daarop een omgekeerd kopje of een leuke mok. Zet daarbovenop een kleiner bordje en je hebt je eigen cupcake toren gemaakt. 

Prik in de bovenste cupcake een leuke confetti ballon en een mooi kaarsje. Zet het geheel op een mooie versierde Ninjago tafel en het ziet er superfeestelijk uit!


Meer leuke Ninjago tips? Kijk dan hier: Ninjago Verjaardag


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)