Ninjago Verjaardag


Wil je een superleuk en spannend Ninjago verjaardagsfeestje organiseren? Lees dan vooral verder! Met deze 10 tips wordt het gegarandeerd een knalfeest!


TIP 1: Zorg voor een indrukwekkende uitnodiging!


Een echt Ninjago-feestje begint natuurlijk met een prachtige Ninjago uitnodiging! Deel ze uit aan je vriendjes en vriendinnetjes! 

Kijk hier hoe je deze maakt: 


TIP 2: Versier het huis in Ninja thema!


De avond ervoor kun je de tafel en kamer alvast versieren met Ninjago feestversiering! Dit maakt dat je kindje zich meteen speciaal en jarig voelt als hij/zij wakker wordt! Je kan het natuurlijk zelf zo uitgebreid doen als je wilt. Wij gebruikten: een zwart tafelkleed, Ninjago bordjes, bekers en servetten. Daarbij maakten we zelf een leuke Ninjago slinger en beplakten blauwe, rode en groene ballonnen met Ninjago oogjes. 

Kijk hier hoe je deze maakt: 


TIP 3: Bak echte Ninjago cupcakes!


Bij een stoer Ninjago-feest horen natuurlijk ook heerlijke zelfgemaakte Ninjago cupcakes. Met de kant en klare print maak ook jij deze in no-time zelf! 

Kijk hier voor de beschrijving: 


TIP 4: Zorg voor een goede voorbereiding!


Bedenk van te voren wat je allemaal wilt gaan doen en bereid dit goed voor! Wil je Ninjago Tosti's maken en een Ninjago speurtocht met spannende opdrachten doen? Wil je iets knutselen?  Wat je kiest maakt niet uit, maar zorg dat je van te voren alles in huis hebt gehaald en een globale tijdsindeling maakt! Maak een draaiboek en to-do-lijst of gebruik die van mij! :) 

Kijk hier voor het complete draaiboek en de to-do-lijst: 


TIP 5: Gebruik de gratis downloads van Vrolijke Koters!


Print de gratis Ninjago bestanden van Vrolijke Koters uit en gebruik ze tijdens het verjaardagsfeestje! Leg de Ninjago kleurplaat van te voren op tafel klaar of stop hem in een Ninjago beker met wat snoepjes als traktatie. Beloon de kinderen na het doen van de Ninjago opdrachten en spelletjes met een echt Ninjago diploma. Of gebruik de brief van Meester Wu om een spannend verhaal te maken als rode draad van het verjaardagsfeest! 

Kijk hier voor alle bestanden:


TIP 6: Verkleed je als een echte piraat!


Kinderen zijn gek op verkleden en doen alsof! Zelf houd ik me altijd aan de uitleg: "Nee het is niet echt, maar we doen net alsof het wel echt is om het spannend en leuk te maken!". Daarna vertel ik met volle overtuiging dat we een brief hebben gehad van Kapitein Zwartbaard die onze hulp dringend nodig heeft! De kinderen gaan dan helemaal mee in het leuke en spannende verhaal, ondanks dat ze weten dat het niet echt is. 

Verkleden kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt! Misschien hebben de kindjes wel een piraten outfit al thuis? Je kan ook zelf iets maken van een vuilniszak en de piratenlabel erop plakken bijvoorbeeld. Kijk hier hoe je een 't-shirt maakt van een vuilniszak: Ridderharnas. Of koop rode of witte 't shirts, ooglapjes en piraten bandana's. Van een rol satijnlint kun je riemen knippen en de uiteinden voorzichtig dichtbranden met een kaarsje. Plak een stoere piraten tattoo op of schmink een stoppelbaard en een ooglapje! En vergeet uiteraard vooral niet regelmatig ARGHHH te roepen! ARGGHH!!


TIP 7: Kijk naar Ninjago op de televisie!


Uiteraard is een Ninjago kinderfeestje niet compleet zonder een tv-pauze met even lekker tussendoor mogen uitrusten van alle spannende opdrachten en spelletjes en staren naar de echte Ninja's. 


TIP 8: Eet een echte Ninjago Tosti!


Ja zelfs in het eten kun je het thema Ninjago laten terugkomen. Ofwel: eet een lekkere Ninjago tosti! Lekker om gewoon eens tussendoor te maken op een woensdagmiddag bijvoorbeeld of begin ermee als eerste activiteit van je Ninjago kinderfeestje!

Kijk hier voor de beschrijving: 


TIP 9: Speel echte Ninjago spelletjes!


Uiteraard wil je ook wat doen! Speel de Ninjago spelletjes! Je kunt ze los gebruiken tijdens een spelletjesmiddag of combineer ze met een echte Ninjago Speurtocht en het spannende verhaal! Zie hieronder.

Kijk hier voor alle Ninjago spelletjes: 


TIP 10: Zorg voor een spannend verhaal of speurtocht!


De Ninjago spelletjes en opdrachten kun je gewoon los spelen met de kinderen, maar je kun ze ook combineren met de brief van Meester Wu en een Ninjago Diploma of zelfs een hele Ninjago speurtocht ervan maken!

Kijk hier voor het verhaal en de speurtocht: 


TIP 11: Knutsel je eigen Ninja hoofdband!


Hou je van knutselen? Maak dan eens een stoere Ninjago hoofdband!


Kijk hier voor de beschrijving:


TIP 12: Trakteer in Ninja thema!


Trakteren doen we natuurlijk ook helemaal in Ninjago thema! Versier een schoenendoos en stop hem vol met Ninjago bekers met snoepjes en een echte Ninja-mandarijn! Voeg de Ninjago kleurplaat van Vrolijke Koters toe en klaar is je leuke Ninjago traktatie! 

Kijk hier voor de Ninjago traktatie: 


Meer tips?


Wil je meer leuke Ninjago tips? Kijk dan hier: 


Volg Vrolijke Koters op Pinterest, Instagram, Facebook en Youtube!


Delen is Lief! :)