Nienke Vrolijk 

Lieve mensen, ik ben Nienke Vrolijk, 40 jaar oud en mama van een meisje van 3 en een jongen van 5 jaar oud. 10 jaar geleden veranderde mijn leven drastisch. Ik kwam 3 jaar lang in een rolstoel terecht wegens een zeer pijnlijke peesplaatontsteking aan allebei mijn voeten.

Hieronder vind je de korte versie van mijn verhaal. 

Wil je mijn uitgebreide verhaal lezen?
Kijk dan hier: Nienke Vrolijk Lange Verhaal

liefs XO Nienke Vrolijk (Instagram @nienkevrolijk)


De voetklachten kwamen terug.


Ik had al meerdere keren een depressie gehad, maar het niet kunnen staan en lopen in combinatie met andere klachten als rsi (waardoor ik zeer beperkt achter de computer kan werken), een overbelast stuitje (waardoor ik perioden niet langer dan twee uur per dag kon zitten), niet sluitende stembanden (waardoor praten moeite kost en soms helemaal niet gaat) en het hebben van chronische pijn maakte dat ik dit keer in een nog veel dieper zwart gat terecht kwam.

Na 3 jaar rolstoel volgde een revalidatie periode van 2 jaar waarin ik van 3 minuten buiten kunnen lopen opbouwde naar 10 km. Daarna kregen we twee gezonde kindjes. Tijdens de tweede zwangerschap kwamen de klachten terug waardoor ik weer in een rolstoel belandde.


Ik kon niet meer lopen, staan, praten of zitten.


Toen ik vorig jaar opnieuw wilde starten met antidepressiva ging dit compleet mis. Een half jaar lang had ik zulke heftige bijwerkingen dat ik regelmatig in het ziekenhuis zat. Naast hele erge misselijkheid, flauwvallerig, hartkloppingen, slapeloosheid, was ik flink depressief en kreeg last van angstklachten. Dagenlang huilde ik voor de neus van mijn kindjes aan een stuk door. Zowel lichamelijk als psychisch was ik flink ziek.


Hierdoor hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in meer openheid en eerlijkheid.


Tijdens de eerste corona lockdown was ik begonnen met @vrolijkekoters aangezien ik al 10 jaar niks met mijn creativiteit had kunnen doen. Ik had een heel vrolijk account opgebouwd met veel volgers terwijl ik eigenlijk heel ziek was. Dit voelde voor mij niet oké. Ik wilde meer van mijn echte leven laten zien. Het leven van een mama die moet vechten om te kunnen lopen, staan, zitten en praten terwijl dat voor andere mensen vaak vanzelfsprekend is.

Een mama die ondanks al haar lichamelijke beperkingen en psychische klachten als depressie, dwang, angst en mogelijk ad(h)d wat probeert te maken van haar leven. Hierdoor hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in meer openheid en begrip voor zowel lichamelijke als psychische klachten.

Liefs XO Nienke Vrolijk ️ (Instagram @nienkevrolijk)


Reactie plaatsen

Reacties

Lisa
10 maanden geleden

Wat naar goed dat je mee kunt leven

Maak jouw eigen website met JouwWeb