Pesten

Waar ik vroeger mee gepest werd, maar ik nu het mooiste vind aan mezelf: krullen!


Zo na ruim een jaar is het toch echt tijd om een bezoekje te brengen aan de kapper. Normaal gesproken ga ik ook maar twee keer per jaar, maar nu met corona en het ziek zijn van de antidepressiva was het er nog niet van gekomen. Dus mijn vader heeft me met de auto gebracht; krukken mee, kussens mee voor stuitpijn en rugpijn, schoenen meteen uit en enkelbrace los (want anders gaat dat pijn doen) en zitten maar.


Tot ik drie jaar was had ik mega stijl haar. Toen begon het ineens enorm te kroezen en krullen. Zo erg dat mijn haar rechtovereind groeide. Aangezien ik een rustig ingetogen meisje was werd ik het slachtoffer van pesten. Ik werd schaapje genoemd. Ik droeg een haarband om de onhandelbare boel op mijn hoofd nog een beetje in toom te houden, maar kinderen vonden het natuurlijk geweldig om die uit mijn haar te trekken en af te pakken. Het vormde mij. Ik werd super onzeker en klapte dicht. Van nature ben ik een heel open en eerlijk persoon, maar ik voelde mij onveilig en wilde onzichtbaar zijn. Bizar hoe erg je onthoud welke kinderen wat tegen je zeiden terwijl zij zelf het al lang vergeten zijn.

Het maakte ook dat ik kinderen andere dingen wilde leren dan taal, aardrijkskunde, rekenen en schrijven. Ik wilde leren hoe je de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen kunt stimuleren! In mijn basisschool periode was er geen aandacht voor het onderwerp pesten terwijl dit juist zoooo belangrijk is. Pesten gebeurd overal!

Eind brugklas mocht ik mijn haar laten ontkroezen. Ineens werd ik gezien als aantrekkelijk. Dat was compleet nieuw voor mij. Uiteraard was dat een stuk prettiger! Toch bleef ik onzeker. Als ik een date had met een jongen klapte ik compleet dicht. Dus gingen ze weer weg. Tot ik 22 jaar geleden mijn man ontmoette en die bleef.️

Zijn jullie gepest? Ken je mensen die gepest werden? Was je zelf een pester? Hebben jullie een vaste kapper? 

Liefs XO Nienke Vrolijk (Instagram @nienkevrolijk)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb