Sporten

Toen ik 10 jaar geleden voor de eerste keer in een rolstoel belande was ik er na een half jaar flink klaar mee: stilzitten! Ik kan me nog herinneren dat een collega zei: “Oeh JIJ in een rolstoel...ik heb je nog nooit zien zitten”.

Dat was inderdaad zo: ik draaide meidenclubs, knutselclubs, kookclubs, weerbaarheidclubjes en bovenal: ik danste! Al vanaf kinds af aan was mijn grote passie dansen. Net voor de rolstoel gaf ik twee keer per week dansles aan een groep leuke meiden en volgde ik zelf wekelijks meerdere lessen zumba, streetdance en buikdans. Toen dat plotseling niet meer kon kwam ik in een half jaar 20 kilo aan. Ik was zoooo klaar met niet kunnen bewegen!!


Dus op vakantie in Duitsland met mijn ouders waar de koeien in de achtertuin stonden zette ik de cd op van Kelis. Die zangeres van dat heerlijke mee-bler nummer “I hate you so much right now!”. Ik ging liggen op de grond en ging bedenken wat ik WEL kon. Buikspier oefeningen, op handen en knieën mijn benen liften, met twee flessen water mijn armspieren trainen, gewoon ALLES wat maar mogelijk was en ik wel kon. Tot de cd bij het einde was. Wow! Ik had gewoon een uur gesport! Na een half jaar stilzitten.

Uiteindelijk werden deze oefeningen en cd (“my milkshake brings all the boys to the yard”) mijn routine. Inmiddels weet ik dat stilzitten het slechtste is wat ik kan doen met mijn lichaam. Dus nu de tweede keer in de rolstoel vind ik het heerlijk om pilatus en yoga te doen. Fietsen buiten gaat niet (afstappen en wachten bij stoplicht doet pijnnn), maar boven op zolder wel. Fietsen en roeien. Daarnaast moet ik het lopen opbouwen dus het is een heel strak rooster aan revalidatie oefeningen waar ik dagelijks hard mee bezig ben.

Ben jij team sport of team bank?

Ps: Inmiddels heb ik 10 jaar geleden een andere passie gevonden: zingen! Helaas sluiten mijn stembanden al een tijdje niet dus gaat dat nu niet, maar ook daar ben ik hard voor aan het werken! #revalidatie

 

Liefs XO Nienke Vrolijk (Instagram @nienkevrolijk)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb